USWE H3

USWE H3
Redan förra året började jag leta efter ett vätskesystem som faktisk gjorde mer än bara transportera några liter vatten på ryggen. Finns en uppsjö av dessa på marknaden, gemensamt för dom är mer eller mindre lyckade lösningar på hur bärssytemet ser ut.
Orsaken till mitt letande var att jag under flera tävlingar slarvat med drickat och tappat onödigt mycket kraft på grund av detta.
Har testat tre andra system som alla såg mer ut som ryggsäckar och funkar säker fint på promenader men under Mtb tävlingar höll inget måttet enl mig, antingen dunsade dom omkring på ryggen och vid branta nedförsbackar gled dom upp och slog mig i nacken. Skulle dom sitta fast fick man spänna axelremmarna olidligt hårt, en såg dessutom ut som en mindre dagstur säck där både termos och bullar hade fått plats.

Under våren såg jag att Benny Andersson använde ett system som såg genomtänkt ut och frågade om jag fick låna och testa, det fick jag.
Det var ett USWE H2 system som rymmer 2,5L, inget märkvärdigt alls om det inte hade varit för det mycket smarta bärssytemet som mer kan förklaras som en sele istället för en ryggsäck. Efter några veckor med det var jag nöjd med allt förutom att jag upplevde det som en smula stort, fick höra att USWE då höll på att utveckla H3an på 1,5L.

20120912-231057.jpg
Detta verkade perfekt då den lilla väskan på utsidan lätt kopplas bort för att få en lättare och mer slimmad säck, mer race anpassad helt enkelt. Storleken verkade också kanon med sina 1,5L då min tanke var att köra med vatten på ryggen och en 0,5L flaska med sportdryck på cykeln som man vid lämpliga langningar byter under tävling.
Har haft och använt H2an under sommaren och under dom flesta långloppen med mycket bra resultat, sitter fast på kroppen utan att vara ivägen och har ett enl mig bra munstycke.
Slangen, som är tillverkat av något som mer upplevs som silikon är från början onödigt lång men snabbt och lätt fixat med en sax.
Ännu en fin sak är att tillskillnad från övriga systemen på marknaden så är påsarna av engångs typ. Om man som jag under träning bara använder vatten är det självklart inga problem att åreranvända påsen massor med gånger och vid sportdryck i påsen är det smidigt att bara byta påse.

20120915-155111.jpg
Selen sitter i kors över bröstet.

20120915-155224.jpg
Sitter tillräckligt högt för att fickorna på cykeltröjan ska gå att nås.

Kan inget annat än helhjärtat rekommendera USWE som vätskesystem.
Skulle du nu bli sugen på att känna och klämma på ett själv så hör av dig så lånar jag gärna ut min H3a för test och vill du köpa en egen så skickar ÖsterCykel med ett paket med utbytes påsar om ni uppger att ni läst om det här på bloggen.
/Victor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s