Vinterspinning med puls

Nu på tisdag får vi möjlighet att testa den nya puls utrustningen som finns i F&S lokaler på A6. Utrustningen bygger på att du vet vad din maxpuls är och matar in denna i en terminal när du hämtar ut ditt pulsband utanför spinninglokalen. Vet du inte din maxpuls kan systemet räkna ut detta åt dig utifrån din ålder som du matar in men maxpulsen skiftar från person till person vilket gör att detta sätt att beräkna maxpuls inte är 100% tillförlitlig.

Jag kommer under mitt pass att referera till vilken pulszon i % av maxpulsen vi bör ligga på utifrån att du är en hyfsat vältränad person.

Maxpulsen är inte allt utan saker o ting händer runt tröskeln där kroppen klarar av att ta hand om de mjölksyra som bildas i musklerna och forsla bort den. När jag överskrider denna gräns så börja det kännas på riktigt och man orkar inte så länge över denna gräns.
För att förtydliga detta så ligger min tröskel för var kroppen klarar att ta hand om mjölksyran på 92% av min maxpuls (uppmätt under tester). Det innebär att ligger jag på en puls strax under 90% så upplever jag det som att här kan jag ligga o pressa  ett bra tag utan att ta slut. För en person som kanske inte tränar så mycket så kan denna tröskel ligga runt 85% av max vilket innebär att det är en otroligt stor skillnad att ligga på 90% för denna person eftersom den då redan har passerat mjölksyragränsen. Men vi förutsätter på tisdag att vi är relativt vältränade.

Jag vill passa på att säga att ni som kommer på tisdag kom i tid för att vi ska kunna logga in pulsbanden. Ta med er något som ni kan lämna i pant för pulsbandet t ex ett körkort/ID kort.

Nedan ser ni ett exempel på min pulskurva under mitt vinterspinningpass. % av maxpuls ser ni på axeln till höger.

VinterspinningPuls

Lämna en kommentar

Under Träning, Vinterspinning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s