Vinterträning….

Nu var det ett tag sedan sist som vi gjorde ett inlägg här på bloggen. Känns som att vi har gått i vinteride men så är det inte riktigt. Själv har jag kört i 2 månader nu med mitt vinterupplägg som jag har knåpat ihop själv denna gång. Känns bra just nu och värdena som jag genererar underpassen ser ut till att vara tillräckligt bra. Har ju som ett av min mål under vintern att köra min a 4:or på minst 400 w i snitt och just nu så ser det överkomligt ut. Ge mig en månad till så ska jag vara där.

För ca 2 månader sedan gjorde jag ett första hemma byggt test som bygger på hur du återhämtar dig pulsmässigt under 6 st intervaller, läs om  testet här. Jag gjorde om detta test för några veckor sedan och det pekade då åt rätt håll. Passade också på att göra ytterligare en variant av test, padillatest, för någon vecka sedan eftersom det är många som kör just detta test.  Läs lite här om hur vår vän Henrik Öijer gör sitt test. OK jag gjorde en liten egen variant av testet där jag bara kör varje set i 3 min istället för 4 och höjde med 40w  per gång för att korta ned testtiden lite. Det viktiga är ju att man gör lika från gång till annan så att de går att jämföra (tror mitt pulsband börjar att ge med sig lite).

Test
Ska bli intressant att se här i mitten av februari om det har blivit någon förändring.Har tänkt att köra ett test var 6-7 vecka för att se hur utvecklingen går.

För att riktigt drömma sig bort i vintermörkret så tittade jag lite på förra årets världscuptävlingar i MTB t ex i Mont Sainte-Anne. De grabbarna kan köra. Känns nästan som att det bara är ett varv de ska köra med den farten och aggressiviteten de har. Det är en bit till innan jag är i den formen 😉

/Thomas

Lämna en kommentar

Under Tester, Träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s