Rutinerna har börjat att sätta sig

Nu har jag varit igång i två veckor med fokuserad träning för säsong 2014 och rutinerna börjar att sätta sig igen. Jag börjar att känna igen passen som jag körde förra vintern och som statistiknörd jag är så jämför jag ju direkt utfallen av passen nu med vad jag presterade förra vinter och våren. Trodde faktiskt att jag skulle tappa mycket mer under den viloperiod som jag har haft nu under hösten än vad jag har gjort.

Som många av er säkert kom ihåg så hade jag inte en så lyckad säsong 2013 milt sagt och jag har vänt och vridit på mitt träningsupplägg från den säsongen för att komma fram till vad jag gjorde för fel. Kan konstatera att det finns inget tydligt svar på detta men jag har gjort vissa förändringar med mitt upplägg inför året. Inte stora men trotts allt så hopp jag att det kommer märkas på utfaller framåt vårkanten.

 När jag sitter inne och sliter på min TC så är ju en av triggerpunkterna under passen att prestera i watt. Hela tiden har jag svart på vitt framför ögonen och det gör att man vet var man ligger och hur mycket till jag behöver pressa.

Gårdagens pass var ett 4×4 och det blir väldigt tydligt vad man presterar och hur det går och som alltid så vill jag ju prestera bättre än förra gången. Skärmen signalerar att jag ligger på runt 370 watt på 4:orna och det går inte att fuska där inte för det ”skriker” skärmen om direkt, varje sekund, så det gäller bara att ligga på o ha kadensen uppe.
Ett av målen under vintern är att jag ska snitta på 400 watt på mina 4:or. Jag var nästan där förra säsongen så i år ska jag över den gränsen. Jag är inte riktigt där ännu men framåt februari någon gång ska det bli, Någon som vill anta utmaningen?

/Thomas

Lämna en kommentar

Under Träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s