Sista lerfesten!

Så här med alla deltävlingar i Wåffelcrossen avklarade kan vi väl lugnt konstatera att det fanns ett behov av en träningstävling för alla i Jönköping!

Som minst har vi haft drygt 40 startande och med en peak på 64st förra Söndagen, helt otroligt.
Minst lika roligt är den stora spridningen på cyklister, allt från 8-9 åringar och folk med mycket liten cykelvana till elit, och till och med några proffs med tävlingsstall.
Thomas och jag var egentligen aldrig oroliga för att tävlings cyklisterna skulle hitta hit, det brukar räcka med gemensam start och några band så ser dom det som ett utmärkt tränings tillfälle. Problemet ligger i att locka folket i den andra änden av skalan, dom som nyss köpt cykel eller nyligen tagit sin cykelpendling till och från jobbet till nya nivåer.
Jag hoppas att ni som tog mod till er att testa hade riktigt skoj, skitigt och jobbigt men framförallt genuint roligt och att ni till nästa säsong står på startlinjen i något motionslopp.
Ni som redan har en massa tävlingsvana hoppas jag har fått ett antal fina tränings tillfällen med pulsen en bra bit över tröskel och vi lär synas till nästa säsong.

Dagens Wåffla hade nästan en osannolik tur med vädret, under natten vaknade jag ett antal gånger av regnet som slog mot fönstret men runt 7 snåret blev det uppehåll.
Banan var så klart rejält vattensjuk men efter dränering på morgonkulan av några mindre ”sjöar” så verkade det kunna bli en kanon dag!
Dagen till ära stod drygt 50 st på startlinjen, inte dåligt med tanke på nattens regn. Gänget från Värnamo verkade mer taggade än vanligt och fint besök från bl.a. Västervik.
Stefan ”Kolmården” Carlsson fanns på plats för att garantera att farten skulle hållas hög, tyvärr på första varvet gick Kolmården Carlsson omkull rätt rejält på väg ut på asfalten strax innan DevilsCrest. Såg till en början ordentligt otäckt ut då han som mest kunde pressa fram ett stööööön och min tankar började fara iväg mot att ringa efter ambulans, men efter en stund började han röra sig och kom upp på fötter igen, rejält blåslagen men som tur var utan ben eller arm brott och det mesta av blodet på insidan av kroppen.
Ungefär där började jag tänka på mitt egna lopp, efter att ha stått hos Stefan så var jag tvärsist med säkert 40 sek till närmsta och insåg att striden i täten kunde vi lägga ner bums, fokuserade på att ta mig igenom fältet på så snyggt sätt som möjligt istället.

Tror att alla efter genomfört rejs var överens om att banan var ordentligt tung idag och våfflan efteråt smakade förmodligen lite bättre än vanligt.

Har verkligen varit roligt att lära känna så mycket nya cyklister och supportrar och jag hoppas ni känner detsamma. Vet att jag kommer spendera några tränings tillfällen till våren med er.

Stort tack till Tosito för att vi fått tillgång till marken, häftigt med en annorlunda miljö att tävla i. Har ni någon timme över så promenera gärna på dom södra delarna av området och titta på resterna av det gamla nöjesfältet.
Så klart också ett jätte tack till ÖsterCykel för alla fina priser, lån av elverk och allt annat ni hjälpt till med!
Ett ödmjukt bugande till alla som bor i området som dom sista Söndags morgnar vaknat till en gata full av bilar och en massa lycra klädda cyklister och supportrar med koskällor. Vid några tillfällen såg jag både pensionärer och hundrastare på den asfalterade delen efter grinden, som trotts avspärrningarna villat in sig där och fick kasta sig ur vägen med en vighet som hade gjort en elit gymnast grön av avundsjuka.

Mer saker är så klart på gång från oss i Team ÖsterCykel, redan nu är våran Vinterspinning v2.0 i full gång. Alla cyklar där är tyvärr redan upptagna men håll koll på våran Facebook sida, där lägger vi ut cyklar som för dagen är över pga sjukdom eller annat. Först till kvarn på dom är det som gäller….

Over and out för tillfället!
//Victor

5 kommentarer

Under Uncategorized

5 svar till “Sista lerfesten!

 1. Tack för ett underbart blött race, återkommer nästa år.

 2. Bernt Malmberg

  Tack till Team Öster cykel för den roliga Wåffelcrossen!

 3. Tack Team Öster cykel för ett toppenjobb med Wåffelcrossen. Som nybörjare har jag verkligen känt mig välkomnad och hoppas på flera gemensamma starter säsongen 2013.

 4. Stort tack. Lite blött för min smak men hade trots detta riktigt kul.
  Vi ses!

 5. http://gool.se/?page_id=760
  Här är en bråkdel av de bilderna jag tagit under dagen! Tack för att ni skapat en folkfest!
  / LInnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s